Romano Bolković - 1 na 1: Željko Reiner

27.01.2023.

20:22

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: Matko Švarc / HRT

Gosti Romana Bolkovića su diplomati, državnici, znanstvenici, političari, svi koji sudjeluju u oblikovanju europskih i svjetskih politika te djeluju na političke procese. Emisiju 1 na 1 prikazujemo utorkom na Četvrtom programu u 20:05. Gost emisije 31. siječnja je akademik prof. dr. Željko Reiner.  

Akademik prof. dr. Željko Reiner od 2012. do 2016. bio je potpredsjednik Hrvatskog sabora, od 2016. do 2017. predsjednik, a od 2017. je ponovno potpredsjednik Hrvatskog sabora, ali i dalje radi na Medicinskom fakultetu i KBC-u Zagreb.

S akademikom Reinerom razgovaramo o vođenju Kluba zastupnika HDZ-a i povjerenju čelnika HDZ-a, od Tuđmana do Plenkovića. Razgovaramo i o tome može li se išta učiniti da se kultura ponašanja u Saboru bar malo promijeni na bolje, o Redu svetoga groba Jeruzalemskog i što su to viteški redovi, koja je karizma i ugled Reda svetoga groba Jeruzalemskog, o obiteljskom plemstvu i nasljeđu, ali i o obiteljskoj borbi za hrvatski identitet i priznanje Hrvatske samobitnosti.

Bit će također riječi i o Stjepanu pl. Sarkotiću i plemićkom nasljeđu u SHS, Kraljevini Jugoslaviji i SFRJ, obnovi plemićke tradicije u zemljama Istočne i Srednje Europe i njenom značaju, o znanstvenoj karijeri i njenim dometima, pjesništvu, Dragi Britviću, Dediću i tekstovima za estradu te sakralnoj svjetskoj poeziji kršćanske inspiracije, o tome proživljava li Europa krizu duhovnosti i vlastitog identiteta, je li HDZ demokršćanska stranka, te što nakon Schengena i eurozone.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!