10:47 / 27.03.2021.

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1: Nina Obuljen Koržinek

Nina Obuljen Koržinek

Nina Obuljen Koržinek

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

U srijedu, 31. ožujka na Prvom programu u 20:10 ne propustite talk show Romano Bolković - 1 na 1. Gošća emisije je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

video thumb

Ministrica govori o kulturi u doba Covida-19, o tome koliko je kultura stradala, što je država učinila za pomoć kulturi, o otvorenim muzejima i kazalištima, ali i o tome kako se obnavlja Zagreb, a što se planira u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Također, bit će riječi o kulturi čitanja i što za naše društvo znači participacija u kulturnom životu, o godini čitanja i očekivanju od nje, zašto je Ministarstvo kulture postalo i ministarstvo medija, mijenja li se zakonodavni okvir te koje promjene se mogu očekivati na medijskom tržištu.

Romano Bolković

Romano Bolković

Foto: Saša Ćetković / -

Bit će govora i o novinarskoj struci i profesionalizmu u njoj, postoji li ikakva medijska strategija i je li ona potrebna, o medijskoj pismenosti i njenom čestom spominjanju, o ulozi javne televiziji, o stanju vjerskih sloboda u nas, toleranciji i međureligijskom dijalogu, o spomeniku Holokaustu u Zagrebu, o tome što ministarstvo kulture radi na zaštiti memorijalne baštine i komemoriranju, o odnosu ministarstva i Vlade spram obilježavanja godišnjice proboja iz Jasenovca.

Autor emisije je Romano Bolković.

Urednica je Slavica Babić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!