18:46 / 08.04.2021.

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1: Davor Filipović

Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: Borna Filic / PIXSELL

U srijedu, 14. travnja na Prvom programu u 20:10 ne propustite talk show Romano Bolković - 1 na 1 u kojemu gostuje Davor Filipović.

Davor Filipović izvanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu, zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik skupštinskog Odbora za financije. Dobitnik je Državne nagrade za znanost, s 26 godina je doktorirao a doktorat mu je ušao u top 10 disertacija na natjecanju koje svake godine provodi Europsko udruženje doktorskih studija sa sjedištem u Bruxellesu. Dobio je i stipendiju obitelji Lukšić te je na Harvardu bio na executive edukaciji. Tajnik je zagrebačkog HDZ-a i HDZ-ov gradonačelnički kandidat.

video thumb

S Davorom Filipovićem razgovaramo o strukturi i infrastrukturi vlasti u Gradu Zagrebu, o programu koji nudi građanima Zagreba, što znači odgovorno upravljanje gradskim financijama, kako obnavljati grad te koje bi od kapitalnih objekata gradio.

Bit će riječi i o problemu Jakuševca i gradnji spalionice, o vertikalnim prometnim pravcima, umirovljeničkim domovima, tramvaju do zračne luke, obnovi sportske infrastrukture, o tome što to znači Zagreb kao grad u kojem pobjeđuju najbolji, a najslabiji su zaštićeni, ali i o 27 milijuna kuna za mjesne odbore i vijeća četvrti, restrukturiranju Holdinga, borbi protiv kapilarne korupcije, o mjestu rođenja kao hendikepu te o posjetima Glazbenom učilištu i ŠRC-u Mladost.

Autor je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Romano Bolković

Romano Bolković

Foto: Saša Ćetković / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!