Romano Bolković - 1 na 1: Velimir Šonje

02.04.2022.

18:54

Autor: HRT

Velimir Šonje

Velimir Šonje

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

U srijedu, 6. travnja, na Prvom programu u 20:10 slijedi emisija Romana Bolkovića - 1 na 1 u kojoj gostuje jedan od naših vodećih ekonomista i ekonomskih analitičara, Velimir Šonje.

video thumb

Sa Šonjom razgovaramo o tome što se zbiva s inflacijom u SAD-u i eurozoni, te što će se posljedično dogoditi u Hrvatskoj, do koje razine mogu ići poskupljenja plina i nafte, te kakvu će ulogu u tome igrati rubalj. Što znači da je došlo vrijeme za snažnije smanjenje "ugriza" države u gorivo? Jasno je da je odmah kruh skuplji, ako je skuplji benzin, no može li to izazvati recesiju?

Kako stoje stvari s kreditima, kamatama, stabilnosti banaka, treba li kunu mijenjati u eure te treba li kupovati zlato? Također bit će govora i o tome trebaju li građani iole brinuti zbog uvođenja eura u ovako nepovoljnoj situaciji, koji su ekonomski aspekti rata u Ukrajini i je li Njemačka ekonomski najveći europski gubitnik ovog rata. 

Koja je geneza ekonomskih problema Rusije i na kojim je ekonomskim osnovama Putin učvrstio vlast? Kakav je odnos Kine, Rusije i Amerika i uspostavlja li se ovim ratom ikakav novi svjetski poredak?

Gost talk showa govorit će i o demokratskoj atrofiji EU-a i je li EU kompromitirana demokratskim deficitom, te na koncu može li inzistiranje na ekonomskom jedinstvu EU dovesti do njena političkog jačanja do te mjere da i u situacijama poput agresije Rusije na Ukrajinu EU bude akter. 

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!