11:53 / 15.02.2022.

Autor: HRT

Romeo krvari

Subota, 19. veljače na Trećem

Subota, 19. veljače na Trećem

Foto: Romeo krvari / film

U subotu 19. veljače na Trećem u 23:40 emitiramo američko-britanski film Romeo krvari. Redatelj Peter Medak snimio je, 1993. godine, djelo osebujne atmosfere izvrsno ocrtavši likove. Za film su okupljena poznata glumačka imena, a najdojmljivije interpretacije pružili su Gary Oldman i Lena Olin.

Gary Oldman je ostvario golem uspjeh u devedesetima nastupajući u mnogobrojnim iznimno uspješnim ostvarenjima (Drakula, Leon, Peti element, Tanka crvena linija).

Lena Olin
karijeru je započela u rodnoj Švedskoj nastupajući u Bergmanovim filmovima (Licem u lice, Fanny i Alexander, Nakon probe), a zatim u Americi (Nepodnošljiva lakoća postojanja, Havana, Mr. Jones).

Subota, 19. veljače na Trećem

Subota, 19. veljače na Trećem

Foto: Romeo krvari / film

Policijski detektiv Jack Grimaldi (G. Oldman) odlučio je nešto poduzeti kako bi poboljšao svoj život. Tako radi za mafijaša Don Falconea (R. Scheider) odajući mu gdje FBI drži svjedoke prije suđenja. Svaku isplatu skriva u rupi na dvorišta i uskoro mu je glavna opsesija kako što više ispuniti tu rupu novcem. Usto, Jack baš i nije vjeran svojoj ženi Natalie (A. Sciorra), a najnovija mu je ljubavnica mlada Sheri (J. Lewis).

No, nakon što je odao još jednog svjedoka, na poprištu je došlo do masakra, a izvršitelj je bila Ruskinja Mona Demarkov (L. Olin). Grimaldi traži od mafijaša obećanje da se ubijanje policajaca više neće dogoditi. Kada uhvate Monu, Grimaldi je vodi do FBI-ja, prilikom čega ga ona zavodi, a federalni agenti stižu u najnezgodnijem trenutku. Iako i nju izdaje, ona je premještena prije nego što je likvidiraju, a uskoro i bježi. Don Falcone daje Grimaldiju rok u kojem mora pronaći i ubiti Monu...

Subota, 19. veljače na Trećem

Subota, 19. veljače na Trećem

Foto: Romeo krvari / film

Uz Garyja Oldmana i Lenu Olin u filmu glume  Annabella Sciorra, Juliette Lewis, Roy Scheider i Will Paton.

Scenarij potpisuje Hilary Henkin

Urednik Dean Šoša

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!