Sa(n)jam knjige u Istri - Kronika

21.11.2021.

12:21

Autor: HRT

Ponedjeljak, 22. studenoga na Trećem

Ponedjeljak, 22. studenoga na Trećem

Foto: Sa(n)jam knjige u Istri - Kronika / HRT

U ponedjeljak, 22. studenoga na Trećem programu u 21:10 prikazujemo emisiju Sa(n)jam knjige u Istri - Kronika. Tema ovogodišnjeg Sajma je ljubav, a 27. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je Dragi Orliću, pjesniku, književniku, autentičnom bardu istarske kulture, koji nas je nedavno napustio, uz promociju njegove posljednje knjige pjesama "Arabeska".

Očekuju nas premijere novih romana Renata Baretića, Gorana Ferčeca i Ivice Ivaniševića, predstavljanja novih knjiga Damira Karakaša i Darka Cvijetića, a dolaze i nagrađivane inozemne autorice - ukrajinska književnica Sofija Andruhovič, slovenska spisateljica Gabriela Babnik, austrijska književnica Laura Freudenthaler.

Zanzim, veliki francuski strip crtač, prvi put je u Hrvatskoj. Biblioteka xx vek u Puli će proslaviti 50 godina postojanja, a tu su i godišnjice: 200 godina Dostojevskog i 40 godina od smrti Miroslava Krleže. Ovo je najava samo malog dijela bogatog programa Pulskog festivala knjiga i autora a više doznajte u našim svakodnevnim kronikama.

Novinari i urednici su Koraljka Kirinčić, Hanja Rakovac Mašić i Gordan Nuhanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!