Sa(n)jam knjige u Istri

17.11.2022.

19:42

Autor: HRT

Sa(n)jam knjige u Istri

Sa(n)jam knjige u Istri

Foto: promo / promo

U ponedjeljak 28. studenoga na Trećem u 20:35 pogledajte posebnu emisiju - Sa(n)jam knjige u Istri. Tema ovogodišnjeg Sajma je povratak, a 28. pulski festival knjiga i autora Sa(n)jam knjige u Istri osmislio je program koji je istinski slojevit, s gotovo 200 sudionika, sa snažnim popratnim programom. Ovo nije samo povratak u Dom hrvatskih branitelja, tradicionalnu lokaciju sajma koja je proteklih pandemijskih godina morala biti zamijenjena drugim prostorima, ovo je povratak velikim autorima i velikim programima Sajma.

Okosnicu programa ove godine čini i program "Hollybook" – usmjeren prema filmu. Povod je 70. rođendan Pulskog filmskog festivala koji će Sajam knjige prvi najaviti. Na sajamskoj će se pozornici izmjenjivati kultni redatelji i posebni programi snažno vezani uz film. 

Sa svojim knjigama dolaze: Slobodan Šijan, Srđan Karanović, Rajko Grlić i Nedeljko Dragić.

Stotu godišnjicu rođenja Pier Paola Pasolinija obilježavamo u sklopu programa Storie italiane.

Program Noć galerija četirima različitim izložbama u četiri galerije u staroj jezgri Pule okuplja četiri vrhunska europska autora: iz Njemačke dolazi Max Neumann, iz Finske Timo Viljakainen, iz Slovenije Matej Povše te iz Italije Davide Toffolo. Ovo je najava samo malog dijela bogatog programa Pulskog festivala knjiga i autora, a više doznajte u našim emisijama.

Ovogodišnji Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 25. studenoga do 4. prosinca. HRT je, uz ovu emisiju, pripremi još dvije posebne emisije posvećene sajmu s pogledom najvažnijih festivalskih događaja. Emisije su na rasporedu u četvrtak 1. prosinca u 20 sati i u nedjelju 4. prosinca u 20:15 na Trećem programu.

Urednici i novinari su Koraljka Kirinčić, Hanja Rakovac Mašić, Jelena Jindra i Gordan Nuhanović.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!