08:34 / 03.06.2021.

Autor: HRT

Sa(n)jam knjige u Istri 2021. - Kronika

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Od nedjelje 6. lipnja u večernjem terminu na Trećem programu HTV-a svaki dan pratite "Doručak s autorom" i posebnu emisiju u kojoj donosimo pregled najvažnijih festivalskih događaja i razgovore s autorima.

Svaki dan Sajma započinje "Doručkom s autorom". U razgovoru s kulturologom i piscem Aljošom Pužarom sudjelovat će Petar Gudelj, Sinan Gudžević, Olja Savičević Ivančević, Svetislav Basara, Duško Šibl, Đurđica Čilić, Nada Gašić, Ivica Đikić i Ivica Buljan.

video thumb

26. izdanje Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom "Di smo?" od 4. do 13. lipnja 2021. predstavlja neke od ponajboljih domaćih pjesnika i pjesnikinja u programu "Poezija liječi", u premijernom programu "Nova lice Pule", a pred publiku dolaze Ivana Bodrožić, Tanja Stupar - Trifunović, Magdalena Blažević, Želimir Periš, Ena Katarina Haler i drugi. Novost je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Zagreba.

Redatelj Ivica Buljan, pjesnikinja Monika Herceg, sada u ulozi dramaturginje i izbornice domaćeg pjesničkoga programa, Mirna Rustemović zadužena za selekciju slavenskih pjesnika te glumice i glumci HNK pripremaju izvođenje probranih stihova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!