Saga o Forsyteima

07.08.2022.

16:11

Autor: HRT

Četvrtak, 11. kolovoza na Prvom

Četvrtak, 11. kolovoza na Prvom

Foto: Saga o Forsyteima / serija

Šesti nastavak serije Saga o Forsyteima pogledajte u četvrtak 11. kolovoza na Prvom u 21:05. Dramska serija snimljena je prema poznatom romanu Johna Galsworthyja koji je izlazio u nastavcima između 1906. i 1920. Bio je najčitaniji roman na američkim sveučilištima dvadesetih godina.

U šestoj epizodi mladi Jolyon i June vrate se s puta i otkriju da je Irene dolazila u kuću. Mladi Jolyon je izvršitelj očeve oporuke kojom je stari Jolyon, na iznenađenje svih Forsytea, ostavio Irene 15 000 funta.

Prošlo je još 12 godina i svi osim Jolyonove obitelji okupili su se na zabavi iznenađenja povodom Soamesova 50. rođendana. Iako je još u braku s Irene, Soames je upoznao lijepu mladu Francuskinju Annette Lamotte, konobaricu u restoranu u Soamesovu vlasništvu.

Četvrtak, 11. kolovoza na Prvom

Četvrtak, 11. kolovoza na Prvom

Foto: Saga o Forsyteima / serija

Uloge tumače Damian Lewis, Corin Redgrave, Rupert Graves, Amanda Root, Gillian Kearney, Ioan Gruffudd, John Carlisle, Christian Coulson.

Scenarij Jan McVerry, Stephen Mallatratt, režija Christopher Menaul i David Moore.

Odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!