Sajam taštine

17.07.2022.

Zadnja izmjena 18:07

Autor: HRT

Četvrtak, 21. srpnja na Prvom

Četvrtak, 21. srpnja na Prvom

Foto: Sajam taštine / serija

Drugi nastavak kostimirane povijesne serije Sajam tišine ne propustite u četvrtak, 21. srpnja, na Prvom programu u 21:05. Za male ekrane istoimeni je književni klasik Williama Makepeacea Thackeraya adaptirala ugledna književnica Gwyneth Hughes. Riječ je o priči čija je radnja smještena u vrijeme napoleonskih ratova, a pripovijeda o Becky koja se pokušava izvući iz siromaštva i stupiti u englesko visoko društvo. 

U mračnom Hampshireu Becky provodi dane kao guvernanta zanemarenih kćeri Sir Pitta Crawleyja. Naočiti mlađi sin njezina poslodavca Rawdon svom silom nastoji zavesti Becky. No ona se želi dodvoriti poslodavcu, koji je ubrzo promakne na mjesto svoje nezamjenjive tajnice.

Četvrtak, 21. srpnja na Prvom

Četvrtak, 21. srpnja na Prvom

Foto: Sajam taštine / serija

U Londonu Amelijina simpatija iz djetinjstva George Osborne ne odgovara na njezina pisma. Georgeov se otac sada protivi njihovu braku jer sluti da obitelj Sedley loše posluje. Kad g. Osborne odluči naplatiti dugove, upropasti financijski Amelijina oca.  

U seriji glume Olivia Cooke (Becky Sharpe), Claudia Jessie (Amelia Sedley), Tom Bateman (Rawdon Crawley), Johnny Flynn (William Dobbin), Charlie Rowe (George Osborne), Simon Russel Beale (g. John Sedley), Anthony Head (Lord Steyne), Martin Clunes (Sir Pitt Crawley), Frances de la Tour (ledi Matilda Crawley), Michael Palin (William Thackeray).

Režiju potpisuje James Strong. Producentica je Julia Stannard.

Seriju VANITY FAIR odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!