Sajam taštine

06.07.2022.

Zadnja izmjena 12:54

Autor: HRT

Srijeda, 20. srpnja na Prvom

Srijeda, 20. srpnja na Prvom

Foto: Sajam taštine / serija

Ugledna književnica Gwyneth Hughes adaptirala je za male ekrane "Sajam taštine" Williama Makepeacea Thackeraya. Taj književni klasik, čija je radnja smještena u vrijeme napoleonskih ratova, govori o Becky koja se pokušava izvući iz siromaštva i stupiti u englesko visoko društvo.  Prvu epizodu serije Sajam tišine ne propustite u srijedu 20. srpnja na Prvom u 21:05.

U toj priči o "podlosti, zločinu, lakoumnosti, ljubovanju, odbacivanju, smijehu, varanju, rasprama i plesu" pratimo Becky skroz do dvora kralja Đure IV. i bitke kod Waterlooa, pri čemu ona slama srca i gubi imutke.

video thumb

1. epizoda: 

U svijetu u kojem svi čeznu za nečim što se ne isplati imati, nitko nije toliko motiviran da se popne u visoko društvo kao Becky Sharp.

Siromašna učiteljica Becky postavi ravnateljici gđici Pinkerton ultimatum: ili će joj pošteno plaćati da predaje u Ženskoj školi ili će si ona pronaći službu negdje drugdje.

Srijeda, 20. srpnja na Prvom

Srijeda, 20. srpnja na Prvom

Foto: Sajam taštine / serija

Gđica Pinkerton shvati da Becky blefira te je odluči prognati na selo gdje će raditi kao guvernanta. Dobronamjerna kći burzovnog mešetara Amelia Sedley sažali se nad sirotom napuštenom beskućnicom te je povede svojoj kući. Becky se brzo udomaći kod Sedleyevih, a za oko joj zapne Amelijin imućan, ali primitivan brat, Jos...

Naslovne uloge tumače Olivia Cooke (Becky Sharpe), Claudia Jessie (Amelia Sedley), Tom Bateman (Rawdon Crawley), Johnny Flynn (William Dobbin), Charlie Rowe (George Osborne), Simon Russel Beale (g. John Sedley), Anthony Head (Lord Steyne), Martin Clunes (Sir Pitt Crawley), Frances de la Tour (ledi Matilda Crawley), Michael Palin (William Thackeray). 

Scenarij potpisuje Gwyneth Hughes, a režiju James Strong

Producentica je Julia Stannard. 

Seriju VANITY FAIR odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!