13:46 / 08.01.2021.

Autor: HRT

Sam samcat

-

-

Foto: - / -

U četvrtak na Drugom programu HTV-a u 21 sat emitiramo hrvatsku dramu Sam samcat. Obiteljska je to i intimistička drama o muškarcu koji nakon raspada braka pokušava razriješiti zamršene odnose.


Treći je to dugometražni film Bobe Jelčića, hrvatskog redatelja koji već više desetljeća aktivno i uspješno djeluje na hrvatskoj kazališnoj sceni.

Marko gotovo nikada nije sam: sa svih strana okružuju ga obitelj, prijatelji i kvartovski dušebrižnici. No najmanje kontakta ima s osobom koju voli najviše - sa svojom kćeri koja živi s majkom. Kada pokrene postupak da mu se dopusti češće viđanje djeteta, Marko ulazi u svijet socijalne službe u raspadu. Njegova snažna očinska ljubav ujedno je izvor njegove patnje, ali i najveće radosti.

U filmu iz 2018. godine glume Rakan Rushaidat, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Lea Breyer, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec.

Scenarist i redatelj je Bobo Jelčić, a urednica Zinka Kiseljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!