Samo lagano

12.05.2022.

12:38

Autor: HRT

Mirna Dvorščak

Mirna Dvorščak

Foto: Dinko Cepak / HRT

Novo izdanje emisije Samo lagano na rasporedu je u subotu 14. svibnja na Drugom programu u 16:30.

Naša današnja inspiracija su različitosti koje nam život donose različite osobe, kulture i običaji.

Nives iz prve priče imala je posve drukčiji život od uobičajenog. Sigurno ste je vidjeli u mnogim emisijama jer je prevoditeljica na hrvatski znakovni jezik.

Govorit ćemo i o sudaru kultura i kako on utječe na nas. Svoju priču kako i zašto je odlučila živjeti u Zagrebu,ispričat će nam i Nigerijka Ooli Kikelomo.

A ormar Mirana Kurspahiča posvjedočit će o utjecaju različitih ljudi, zemalja i običaja na njegov odjevni stil.

Dvije prijateljice Ana i Vesna imaju zanimljivu priču o brončanom nakitu kojega izrađuju, a šećer na kraju donosi Šime Sušić s pričom o topličkoj torti koja je u varaždinski kraj došla iz Austrije, ali se zadržala i održala do danas!

Voditeljica je Mirna Dvorščak, urednica i scenaristica emisije Silva Skender, redateljice Anamaria Corazza i Vesna Luković Žarn, producent Damir Hanžek, a urednica projekta Maja Tokić

Emisiju na području RH pratiti možete i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme dostupna su emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!