15:03 / 17.09.2021.

Autor: HRT

Samo lagano

Subotom na Drugom

Subotom na Drugom

Foto: Dinko Cepak / HRT

Subotom na Drugom programu HTV-a družimo se Samo lagano uz zabavne, zanimljive, motivirajuće priče, koje će vas sigurno potaknuti da zastanete, duboko udahnete i razmislite prije nego što učinite sljedeći korak! Ali kuda god krenuli, ne zaboravite - samo lagano! Prva emisija na rasporedu je u subotu 25. rujna u 16:30.

Urednica emisije Maja Tokić izrazila je zadovoljstvo pokretanjem još jedne subotnje emisije na HTV2 te nam je otkrila: - Emisija Samo lagano izvedenica je emisije Kod nas doma koja broji već 5. sezonu emitiranja. 

- Nadamo se da će vikend verzija emisije izazvati jednak interes kod naših gledatelja i zato od ovoga tjedna u svoje rasporede upišite Samo lagano, poručila je Maja.

U emisiji će gledatelji moći vidjeti reprizne rubrike i reportaže koje su se tijekom godine premijerno emitirale u tjednim emisijama Kod nas doma. Spektar tema obuhvaća svu širinu i slojevitost svakodnevnog života: što nas čini sretnima, a što nesretnima, od tema novog braka ili rastave, partnerskih, prijateljskih, roditeljskih odnosa, uređenja doma, zdravih stilova života, putovanja, dobrih i loših navika, profesionalnih ostvarenja, do duhovnosti, hobija, mode, tjelesnog i duševnog zdravlja.

Kroz emisiju će gledatelji upoznati osobe koje nas nadahnjuju i čine ovaj svijet ljepšim mjestom za življenje. Cilj je zabaviti gledatelje te ih pokušati rasteretiti od svakodnevice i dati im neke korisne i praktične savjete.

Mirna Dvorščak i Silva Skender

Mirna Dvorščak i Silva Skender

Foto: Samo lagano / HRT

Scenaristica i jedna od urednica emisije je i Silva Skender koja nam je otkrila da je nakon svih ovih godina provedenih u Dječjem programu silno veseli što sada "igra" i za ekipu ovog novog projekta Zabavnog programa.

- Uz sjajan tim i samo dobre priče, pravi je užitak raditi na ovoj emisiji, jer od samog početka sve teče samo lagano, pa se nadam da će i gledatelji jednako uživati gledajući emisiju, rekla je Silva Skender.

Dio tima emisije je i dugogodišnja novinarka Hrvatske televizije Mirna Dvorščak, koja se ovoga puta našla u voditeljskoj ulozi.

- Drago mi je da sam dio tima koji radi emisiju #samolagano jer emisija ima jedan cilj, pozvati ljude da uspore u ovim sumanutim vremenima i opuste se uz fantastične reportaže po kojima je emisija „Kod nas doma“ poznata. Mislim da je emisija savršen poziv na jedno ležerno subotnje popodne koje bi vam - budite oprezni - moglo popraviti raspoloženje, poručuje Mirna.

Mirna Dvorščak

Mirna Dvorščak

Foto: Dinko Cepak / HRT

U prvoj emisiji koja je na rasporedu u subotu, 25. rujna, u 16:30 gledatelji će saznati koja je poveznica između selfija, estetske kirurgije, jednog samohranog oca, ormara Ivana Dečaka, torbi od papira i bračkog vitalca? Naizgled nikakva! Ipak, vežu ih fine niti sjajno ispričanih priča, odlični sugovornici, kreativnost, duhovitost i osmijesi koje će vam izmamiti kada ih pogledate.

Ekipa emisije za kraj poručuje: - Budite svake subote na HTV2 uz zabavne, zanimljive i motivirajuće priče koje će vas možda potaknuti da zastanete, duboko udahnete i razmislite prije nego učinite sljedeći korak! Ali kamo god krenuli, ne zaboravite - Samo lagano.

Zato ove subote rezervirajte svoje mjesto u omiljenom naslonjaču i krenite zajedno s nama - Samo lagano!

Voditeljica je Mirna Dvorščak, a urednice Silva Skender i Maja Tokić

Scenarij potpisuje Silva Skender, a režiju Anamaria Corazza.

Mirna Dvorščak

Mirna Dvorščak

Foto: Dinko Cepak / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!