Samo lagano

01.02.2023.

14:40

Autor: HRT

Samo lagano

Samo lagano

Foto: Matko Švarc / HRT

Petkom na Drugom programu u 18:40 družimo se uz zabavne, zanimljive, motivirajuće priče, koje će vas sigurno potaknuti da zastanete, duboko udahnete i razmislite prije nego što učinite sljedeći korak.

Mala, a velika zemlja! Ovim se riječima možda najbolje može opisati Lijepa Naša. Površinski zauzima "tek" 56.594 km, ali krije mnoge zanimljivosti i posebnosti.

Jeste li npr. znali da smo u 30 najsigurnijih zemalja u svijetu? Ili da je upravo u Požegi 1963. izmišljena čokolada s rižom? Ali imamo mi i najveći svjetski tartuf i susačku narodnu nošnju s najkraćom suknjom u Europi. Imamo i kravatu i dalmatinskog psa i jedine morske orgulje na svijetu! Imamo jako, jako puno i lijepoga i zanimljivoga i jedinstvenoga, ali najvredniji su ljudi i njihove priče. 

Zato krenite s nama u petak 3. veljače u još jedno Samo lagano, u putovanje po ovom našem predivnom komadiću svijeta i druženju s još divnijim ljudima!

Petkom na Drugom

Petkom na Drugom

Foto: Dinko Cepak / HRT

Voditeljica je Mirna Dvorščak, scenaristica je Silva Skender, redateljice Anamaria Corazza i Vesna Luković Žarn, producent Damir Hanžek, a urednice projekta Silva Skender i Maja Tokić

Emisiju pratiti možete i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme dostupna su emitirana izdanja. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!