Šareni lonac

02.04.2022.

15:33

Autor: HRT

Subotom na Drugom

Subotom na Drugom

Foto: Šareni lonac / HRT

Subotom u prijepodnevnom terminu na Drugom programu HTV-a unutar Juhuhua, najmlađi gledatelji mogu pratiti treću sezonu Šarenog lonca, igrani serijal u kojemu četvero djece s kuharom priprema jednostavna jela.

U trećoj sezoni kuha nam chef Mario Mihelj, a promijenili su se i mali pomagači, sada su to Vita Elizabeta Taborsky, Luna Aračić, Martin Pišlar i Sven Bobek. Koncept je takav da djeca dolaze kod jednog kuhara kao iznenađenje na vratima, on ih zainteresira za kuhanje i u svakoj emisiji skuhaju jedno jelo.

Chef Mario Mihelj poznati je i priznati kuhar, chef u nekoliko restorana, a s veseljem se odazvao pozivu na audiciju i mogućnosti da sudjeluje na jednom tako izazovnom snimanju. Djeca su u dobi od 6 i 7 godina i odabrani su putem audicije.

video thumb

Ova dječja igrano-dokumentarna emisija ima 10 novih epizoda, a traje 12 minuta. Djeca od chefa Maria dobivaju različite kuharske zadatke, a u kuhinji ima puno posla za djecu – sjeckaju, rezuckaju, mijese, važu, blendaju, slažu burgere, gule namirnice, peku palačinke. Poslove s vatrom i pećnicom obavlja kuhar Mario. Djeca nemaju scenarij za učenje svojih uloga. Oni dolaze na snimanje ne znajući što će se tamo zbivati. No, osim što kuhaju, u emisiji se mali kuhari zabavljaju i igraju.

Subotom na Drugom

Subotom na Drugom

Foto: Šareni lonac / HRT

Cilj je ove emisije potaknuti obitelji da vrijeme provode zajedno u pripremi obroka. Ne učimo detalje o namirnicama, tu i tamo saznajemo neku činjenicu o nekoj namirnici, procesu kod kuhanja, kuharskoj vještini ili alatu. Ono što želimo je probuditi interes za kuhanje kod djece i odraslih te osvijestiti načine pripreme hrane, zdrave namirnice i umjerenost. Hrana i prehrana važan su dio našeg života i o tome treba učiti i djecu već u vrtićkoj dobi.

Subotom na Drugom

Subotom na Drugom

Foto: Šareni lonac / HRT

Serijal se može pronaći na HTV2, na web stranici i mobilnoj aplikaciji JUHUHU, te na YouTube kanalu JUHUHU.

Ekipa: direktori fotografije Marjan Živić i Daniel Ruljančić, redatelj Petar Orešković, montažerka Iva Blašković, producentica Sanja Ivančin, urednica emisije Sanja Nakić, rukovoditeljica Produkcijskog odjela Djeca i mladi Božica Obad, urednik Programskog odjela Djeca i mladi Anđelko Glibo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!