Sedam godina vjernosti

25.10.2021.

14:57

Autor: HRT

Nedjelja, 7. studenoga na Prvom

Nedjelja, 7. studenoga na Prvom

Foto: Sedam godina vjernosti / film

Komediju Sedam godina vjernosti prikazujemo u nedjelju, 7. studenoga, u 23:10 na Prvom programu HTV-a. Jedno od najpoznatijih žanrovskih ostvarenja Billyja Wildera adaptacija je istoimenog kazališnog komada. Svojedobno je film bio velik hit u kinima, a i jedan je od onih s kojima je Marilyn Monroe postala velika zvijezda (iz ovoga filma je antologijska scena u kojoj strujanje toplog zraka iz podzemne željeznice diže njezinu haljinu).

Richard Sherman je četrdesetogodišnji Newyorčanin, sretno oženjen i otac desetogodišnjeg sina. Ovoga ljeta njegova supruga i sin provode praznike u državi Maine, a Richard ostane sam na Manhattanu. Istodobno, odluči prestati pušiti i jesti zdravu hranu.

Svjestan da je ušao u godine u kojima muškarci, umorni od braka i životne rutine, lako zabrazde u ljubavne pustolovine, živi u strahu da bi se tako nešto i njemu moglo dogoditi.

Uvjeren da je jaka osobnost i da je njegova odluka o bračnoj vjernosti čvrsta, prestaje se time opterećivati. Ali, jedne večeri primijeti da se iznad njegovog stana doselila zanosna plavuša koja ga počne zavoditi.

Film blago ismijava pitanje bračne vjernosti, ljetno ljubavno ludilo, imajući stereotipnu priglupu plavušu za glavni ženski lik, te zaposlenog muškarca koji živi u svijetu mašte, ponekad je ne razlikujući od stvarnosti.

Marilyn Monroe, Tom Ewell, Evelyn Keyes, Sonny Tufts, Robert Strauss i Oskar Homolka predvode glumački ansambl komedije SEVEN YEAR ITCH iz 1955. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!