Sedamdeset i dva dana

19.05.2022.

17:17

Autor: HRT

Četvrtak, 2. lipnja na Drugom

Četvrtak, 2. lipnja na Drugom

Foto: Sedamdeset i dva dana / film

U četvrtak 2. lipnja na Drugom programu u 21 sat prikazujemo film "Sedamdeset i dva dana" . Film scenarista i redatelja Danila Šerbedžije snimljen je 2010. Iste je godine prikazan na Filmskom festivalu u Puli i osvojio je: Zlatnu arenu za najbolju glavnu mušku ulogu (Rade Šerbedžija), Zlatnu arenu za najbolju sporednu mušku ulogu (Bogdan Diklić), nagradu publike Zlatna vrata.

video thumb

Djedova američka mirovina koju prima njegova udovica glavni je izvor prihoda ličke obitelji. Nakon što baba umre, njihova je egzistencija ozbiljno ugrožena, pa glava obitelji Mane (R. Šerbedžija), zajedno sa sinom Todorom (Ž. Anočić) i bratom Jojom (B. Diklić), smišlja zanimljiv plan: zamijeniti babu! Planom su svi oduševljeni osim Branka (K. Mikić), Jojinog sina, kojemu je jedina želja s djevojkom pobjeći što dalje od njih...

Uz Radu Šerbedžiju i Bogdana Diklića u filmu glume Krešimir Mikić, Predrag Vušović, Dejan Aćimović, Mira Banjac te Živko Anočić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!