Seksi zvijer

28.06.2022.

14:47

Autor: HRT

Utorak, 12. srpnja na Drugom

Utorak, 12. srpnja na Drugom

Foto: Seksi zvijer / film

U utorak, 12. srpnja na Drugom programu u 22:45 prikazujemo film Seksi zvijer (SEXY BEAST, 2001.). Film britanskog redatelja Jonathana Glazera primljen je s velikim oduševljenjem na Sundance festivalu (2001.) i Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (2000.). Predstavlja pozitivan odskok od ostalih gangsterskih filmova zbog izvrsnih glumačkih izvedbi i naglasku scenarija na razvoju likova. Glazer je već ranije bio nagrađivan za svoje reklamne i glazbene spotove, a ovim je filmom debitirao. Izvrsnim scenarijem, brilijantnom glumom, vrhunskom fotografijom i režijom definitivno ostavlja trag i zaslužuje svaku pohvalu.

video thumb

Gary Gal Dove (R. Winstone) bivši je gangster koji nakon devet godina provedenih u zatvoru sada živi mirnim životom i uživa u njemu s voljenom suprugom, bivšom pornozvijezdom DeeDee (A. Redman). Prijatelji s kojima se druže u njihovoj španjolskoj vili drugi je par slične prošlosti, Jackie (J. White) i Aitch (C. Kendall).

Njihovu idilu prekida dolazak bivšeg partnera Dona Logana (B. Kingsley). Logan je opasan čovjek kojemu se nitko ne usudi reći ne, a dolazi u ime opasnog londonskog mafijaša Teddyja (I. McShane) zatražiti od Gala da privremeno napusti mirovinu i pomogne im u još jednom poslu.

Gal na to nikako ne želi pristati, ali Logan je neumoljiv. Napokon se Gal ipak nađe u Londonu, gdje sudjeluje u provali...

Glumačku postavu čine Ben Kingsley, Ray Winstone, Ian McShane, Cavan Kendall.

Režija Jonathan Glazer, urednik je Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!