15:17 / 20.05.2021.

Autor: HRT

Senzacionalna vijest

Petak, 4. lipnja na Prvom

Petak, 4. lipnja na Prvom

Foto: Senzacionalna vijest / film

U petak, 4. lipnja na Prvom programu u 23:20 pogledajte komediju Senzacionalna vijest (SCOOP, 2006.). 

Londonskog novinara Joea Strombela (I. McShane) pamte kolege kao čovjeka koji je bio uvijek brži od drugih u otkrivanju senzacionalnih vijesti. Na drugom svijetu on sretne mrtvu tajnicu bogataškog sina Petera Lymana (H. Jackman). Nju je njezin poslodavac otrovao kad je otkrila da on ubija prostitutke i kraj leša ostavlja tarot-karte.

U novinama je bio prozvan "tarot-ubojica". Joe bi dao tko zna što da je sad živ i da Lymana može raskrinkati u senzacionalnoj reportaži. U Londonu je američka studentica Sondra Pransky (S. Johansson) koja piše za školske novine. Sondra posjeti magičarsku priredbu Sida Watermana (W. Allen) i kad je on na pozornici zatvori u čarobni ormar kako bi "nestala", njoj se ukaže duh Joea Strombela.

Ispriča joj istinu o Lymanu očekujući da će ona slučaj istražiti i napisati članak. Jedina osoba kojoj to Sondra može ispričati i tražiti pomoć je Sid. Preko zajedničkih poznanika Sondra uredi da ih Lymanov otac, poznati lord, pozove na prijam. Tu upoznaju zgodnog i šarmantnog Petera kojem se Sondra na prvi pogled svidi...

Uloge tumače Scarlett Johansson, Hugh Jackman, Woody Allen, Ian McShane.

Scenarist i redatelj je Woody Allen.


Petak, 4. lipnja na Prvom

Petak, 4. lipnja na Prvom

Foto: Senzacionalna vijest / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!