12:14 / 11.02.2021.

Autor: HRT

Senzacionalna vijest

Utorak, 23. veljače na Drugom

Utorak, 23. veljače na Drugom

Foto: Senzacionalna vijest / film

U utorak, 23. veljače u 21 sat na Drugom programu prikazujemo  komediju Senzacionalna vijest (SCOOP, 2006.).

Londonskog novinara Joea Strombela pamte kolege kao čovjeka koji je bio uvijek brži od drugih u otkrivanju senzacionalnih vijesti. Na drugom svijetu on sretne mrtvu tajnicu bogataškog sina Petera Lymana. Nju je njezin poslodavac otrovao kad je otkrila da on ubija prostitutke i kraj leša ostavlja tarot-karte. U novinama je bio prozvan "tarot-ubojica". Joe bi dao tko zna što da je sad živ i da Lymana može raskrinkati u senzacionalnoj reportaži.

video thumb

U Londonu je američka studentica Sondra Pransky koja piše za školske novine. Sondra posjeti magičarsku priredbu Sida Watermana i kad je on na pozornici zatvori u čarobni ormar kako bi "nestala", njoj se ukaže duh Joea Strombela. Ispriča joj istinu o Lymanu očekujući da će ona slučaj istražiti i napisati članak. Jedina osoba kojoj to Sondra može ispričati i tražiti pomoć je Sid. Preko zajedničkih poznanika Sondra uredi da ih Lymanov otac, poznati lord, pozove na prijam. Tu upoznaju zgodnog i šarmantnog Petera kojem se Sondra na prvi pogled svidi...

U glavnim su ulogama Scarlett Johansson, Hugh Jackman, Woody Allen, Ian McShane. Scenarist i redatelj je Woody Allen.


Utorak, 23. veljače na Drugom

Utorak, 23. veljače na Drugom

Foto: Senzacionalna vijest / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!