13:07 / 28.05.2021.

Autor: HRT

Serbus Zagreb -Tamburaški orkestar HRT-a i Kraljevi ulice s gostima

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Koncert "Serbus Zagreb " održan 21. srpnja 2016. na zagrebačkom Gornjem gradu prikazujemo u ponedjeljak 31. svibnja u 19 sati na Trećem programu HTV-a.

Na platou Gradec nastupili su Kraljevi ulice, Tamburaški orkestar HRT-a i njihovi gosti. Ideja Kraljeva ulice bila je da se hrvatskim izvornim instrumentom - tamburicom - promovira veliko bogatstvo zagrebačke glazbene scene.

Koncertni repertoar podsjeća kako na niz rado pjevanih i popularnih gradskih pjesama i šlagera, tako i na pjesme šireg zagrebačkog okruženja u prepoznatljivim izvedbama.

Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda izvodi Zagrebačku promenadu, Zadnji fijaker, Lepi ti je Zagreb grad, Baltazar... izvode Danijela Pintarić i Bojan Jambrošić, a pjesmu Golubovi Mirko Bačić.

Koncert je svojim nastupom uveličao i Porinima nagrađivani Kvartet Gubec s poznatim pjesmama Pod brajde i Spoved, a pjevači Groovy acappella predstavili su na svoj način Suzu za zagorske brege.

Popularnu pjesmu Ja ljubim (Hvala ti srce) iz filma Tko pjeva zlo ne misli izvodi Mirjana Bohanec Vidović. Uz navedeno, uživajte i u popularnim pjesmama koje izvode Kraljevi ulice: Lepi ti je Zagreb grad, Kak taubeka dva, Romanca...

Scenarist i voditelj je Vojo Šiljak. Redatelj je Tihomir Žarn, a urednica Snježana Nožinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!