Serengeti: Egzodus

20.07.2022.

09:41

Autor: HRT

Utorak, 2. kolovoza na Prvom

Utorak, 2. kolovoza na Prvom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

Egzodus, naziv je petog nastavaka dokumentarne serije Serengeti, koji prikazujemo u utorak 2. kolovoza u 20:10 na Prvom programu HTV-a.

Sušna sezona došla je u Serengeti. Za neke životinje to je najteže razdoblje, drugima pak donosi obilje hrane. Suša pretvara pojilišta u smrtonosne zamke za krda, ali za lavove to je dar. Kali i njezini lavići napokon mogu mirno živjeti u okrilju čopora.

Jasari i njegov čopor divljih pasa pod opsadom su hijena koje predvodi Zalika. Moraju poučiti mladunce kako da se obrane, jer inače neće opstati. Crnogrivi lavovi opet se vraćaju i ubijaju dvije mlade hijene. To je tek početak krvavog pohoda.

Utorak, 2. kolovoza na Prvom

Utorak, 2. kolovoza na Prvom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

Babun Bakari živi u progonstvu, ali vidi kako predvodnik zlostavlja njegova posvojenog mladunca. 

Kada velika oluja izazove razoran požar, divlji psi ostanu odvojeni od štenaca i daju sve od sebe da ih spase. Kad požar zaprijeti babunima, Bakari se vraća po mladunca.

Crnogrivi lavovi napadaju čopor i Kali opet mora bježati. Dok se vatra širi sušnim Serengetijem, pitamo se tko će preživjeti i kako se zemlja uopće može oporaviti.

Produkcija: XIX Entertainment i John Downer Productions

Dokumentarnu seriju SERENGETI odabrala je Mira Vočinkić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!