16:54 / 01.07.2021.

Autor: HRT

Serengeti: Egzodus

Ponedjeljak 12. srpnja na Prvom

Ponedjeljak 12. srpnja na Prvom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

U ponedjeljak 12. srpnja na Prvom programu u 20:10 prikazujemo 5. epizodu dokumentarne serije Serengeti. Sušna sezona došla je u Serengeti. Za neke životinje to je najteže razdoblje, drugima pak donosi obilje hrane. Suša pretvara pojilišta u smrtonosne zamke za krda, ali za lavove to je dar. Kali i njezini lavići napokon mogu mirno živjeti u okrilju čopora.

video thumb

Jasari i njegov čopor divljih pasa pod opsadom su hijena koje predvodi Zalika. Moraju poučiti mladunce kako da se obrane, jer inače neće opstati. Crnogrivi lavovi opet se vraćaju i ubijaju dvije mlade hijene. To je tek početak krvavog pohoda.

Babun Bakari živi u progonstvu, ali vidi kako predvodnik zlostavlja njegova posvojenog mladunca.

Ponedjeljak 12. srpnja na Prvom

Ponedjeljak 12. srpnja na Prvom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

Kada velika oluja izazove razoran požar, divlji psi ostanu odvojeni od štenaca i daju sve od sebe da ih spase. Kad požar zaprijeti babunima, Bakari se vraća po mladunca. Crnogrivi lavovi napadaju čopor i Kali opet mora bježati.

Dok se vatra širi sušnim Serengetijem, pitamo se tko će preživjeti i kako se zemlja uopće može oporaviti.

Produkcija: XIX Entertainment i John Downer Productions

Odabrala je Mira Vočinkić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!