21:06 / 29.06.2021.

Autor: HRT

Serengeti: Najezda

Utorak 6. srpnja na Prvom

Utorak 6. srpnja na Prvom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

U utorak 6. srpnja na Prvom programu u 20:10 emitiramo 3. epizodu dokumentarne serije Serengeti. Sve životinjske obitelji u Serengetiju napeto iščekuju veliku godišnju seobu. Vrućina sve više dolazi do izražaja. Hrane je sve manje i grabežljivci već počinju osjećati glad. Ali život ide dalje. Lavica Kali i njezina sestra povjerile su laviće na čuvanje novoj muškoj dadilji Sefuu, što umalo završi katastrofom.

Babun Bakari potresen je kad mu se učini da će njegova nova družica Cheka i posvojeni mladunac nastradati skupljajući krokodilska jaja na rijeci. Zbog suparništva s vođom skupine on i mladunac naći će se u još većoj opasnosti. Doseljava se obitelj divljih pasa, pod vodstvom mužjaka Jasarija. Ima brojno leglo štenaca i želi iskoristiti obilje hrane koje donosi velika seoba, ali dok čekaju dolazak stâda, nije im lako.

Zebra Shani u jednom je od tih stâda. Morat će privremeno zastati, kako bi okotila mladunca, ali čim on bude u stanju trčati, nastavit će put prema velikoj rijeci.

Kad različita krda napokon stignu na rijeku, vide da je puna krokodila. Zebra Shani mora odlučiti kada i kako može prevesti ždrijebe na drugu obalu. Iz prikrajka ih budno motri velika ženka krokodila, odlučna u namjeri da ih pojede ako pokušaju. Velika seoba u punom je jeku. I grabežljivci i plijen bilježe pobjede i poraze. To je dio sezonskog ritma koji upravlja životom svih stanovnika Serengetija.

Iz Produkcije XIX Entertainment i John Downer Productions odabrala Mira Vočinkić.

Utorak 6. srpnja na Prvom

Utorak 6. srpnja na Prvom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!