09:48 / 17.08.2021.

Autor: HRT

Dnevnik velikog Perice nagrađen Srcem Sarajeva

Utorak, 17. kolovoza na Prvom

Utorak, 17. kolovoza na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada na Sarajevo Film Festivalu serija "Dnevnik velikog Perice" osvojila je značajnu nagradu Srce Sarajeva za najbolju komediju u velikoj konkurenciji  od 16 serija. O dobitnicima je odlučivao žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca. Redatelj serije je Vinko Brešan. Seriju možete pogledati ovaj tjedan na Prvom programu HTV-a od 22 sata, a sve propuštene nastavke naknadno putem HRT-ove platforme HRTiVečeras je na rasporedu drugi nastavak serije koja prati priču obitelji Perice Šafraneka, dječaka iz Golikovog filma, u Zagrebu 60-ih godina prošlog stoljeća.

video thumb

U 2. nastavku, nakon nastupa na prvomajskoj proslavi u školskom dvorištu Perica je samom sebi priznao kako je to bio dobar osjećaj koji bi htio ponoviti. Uz pomoć najboljeg prijatelja Žnide i samoproglašenog menadžera, Peričina pjevačka karijera polako kreće s mrtve točke. Iako u tome nema podršku supruge Željke, Perica će neočekivanog saveznika pronaći u kolegici Nadi. No, prvi profesionalni nastup možda i neće biti onako glamurozan kakvim ga je Perica zamišljao...

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor ideje Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Albino Uršić i Vinko Brešan, izvršni producenti Suzana Pandek i Albino Uršić, producenti Biserka Mihalić i Željko Zima. Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, skladatelj i glazbeni urednik Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažeri Vladimir Gojun i Hrvoje Mršić, majstor tona Igor Šegović, dizajner zvuka Frano Homen.

Živko Anočić

Živko Anočić

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo.

U ostalim ulogama su Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Uroš Jakovljević, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Vid Balog, Hana Hegedušić i mnogi drugi.

Glazba čini važan dio serije, a u novim aranžmanima ponovno ćemo slušati velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robić, Beti Jurković, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklić, Stjepan Jimmy Stanić, Anica Zubović, Zvonko Špišić i drugi. U seriji će se, kao glumci, pojaviti i poznati domaći bendovi Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Mareković i Swingers, glazbenice Zdenka Kovačiček i Ivanka Mazurkijević, te brojni drugi glazbenici.

Serija je dostupna u videoteci naše multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!