14:43 / 24.03.2021.

Autor: HRT

Šetnja Kanarskim otocima

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Usred Atlantika, pod blagim dodirom pasatnih vjetrova, kanarski arhipelag nas dočekuje kako bi nas oduševio svojom ljepotom i zavidnom klimom. Čini ga osam otoka, a na njima svake godine pristigne 16 milijuna turista koji ondje nalaze spokoj i mir. Prošetat ćemo Kanarskim otocima u dokumentarnom filmu koji prikazujemo u četvrtak 8. travnja na Prvom u 15 sati te reprizno u 23:25.

Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote i La Graciosa. Osam dragulja koji se, blistajući usred oceana, razmeću svojom neukroćenom prirodom. Vulkani, provalije, litice, bijele, ali i crne plaže pridonose jedinstvenim čarima arhipelaga. Zajedničko im je vulkansko podrijetlo i svaki otok daruje nam predivne poglede na crnu zemlju koju je ostavio za sobom vulkan, trag lave.

Na jedva stotinu kilometara od južne obale sjeveroistočne Afrike, na pola puta između Europe, Afrike i Amerike arhipelag se može pohvaliti multikulturnim karakterom. Umjetnost, arhitektura, gastronomija i povijest napajaju se neprekinutim kontaktom s drugim narodima.

Poznati kao otoci vječnoga proljeća, tijekom cijele godine omogućavaju uživanje u suncu, ronjenju u vodama bogatim morskim životom ili gledanju zvjezdana neba.

Dokumentarni film Walk through Canary Islands odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!