Filmovi s 5 zvjezdica: Silverado

25.06.2022.

14:00

Autor: HRT

Nedjelja, 10. srpnja na Drugom

Nedjelja, 10. srpnja na Drugom

Foto: Silverado / film

U nedjelju, 10. srpnja na Drugom programu u 20:05, u sklopu ciklusa Filmovi s 5 zvjezdica, ne propustite vestern Silverado (1985.). Uzbudljiv i izvrsno uprizoren film čiju režiju, scenarij i produkciju potpisuje Lawrence Kasdan (Slučajni turist, Volim te do smrti i Francuski poljubac). U glavnim ulogama nastupa desetak iznimno poznatih glumaca u sjajno odabranim ulogama, što je najveći adut filma. Uz vrlo dobar prijem kod kritike, film je bio vrlo gledan u američkim i svjetskim kinima.

video thumb

Radnja se zbiva sedamdesetih godina 19. stoljeća. Kauboj Paden sprijatelji se s Emmetom, kaubojem koji mu spasi život u pustinji, a potom oni izbave Emmetovog brata iz zatvora. Njih trojica, zajedno s crncem Malom, krenut će na put ne bi li pronašli neko sigurno mjesto u kojemu bi mogli početi novi život. Tako stignu do Silverada, koji im se učini prikladan. Međutim, u njemu šerif provodi strahovladu, a glavnina društvenog života odvija se u kockarnici koju vodi Stella. Ne samo da su uvjeti za miran život pridošlih ovdje gotovo nikakvi, nego ispadne da u gradiću postoje neki koji smatraju da mjesto bolje funkcionira bez ikakvih uljeza...

Galerija
Nedjelja, 10. srpnja na Drugom    , Foto: Silverado/film
Nedjelja, 10. srpnja na Drugom    , Foto: Silverado/filmNedjelja, 10. srpnja na Drugom, Foto:   Silverado/film

Uloge tumače Kevin Kline, Scott Glenn, Rosanna Arquette, Brian Dennehy, Danny Glover, Kevin Costner, John Cleese, Linda Hunt, Jeff Goldblum.

Scenarij Lawrence Kasdan i Mark Kasdan, režija Lawrence Kasdan.

Galerija
Nedjelja, 10. srpnja na Drugom, Foto:   Silverado/film
Nedjelja, 10. srpnja na Drugom , Foto: Silverado/film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!