Skandal na engleski način

23.12.2022.

12:26

Autor: HRT

Seks, tajne i sumnje - istinita priča o vojvotkinji javno osramoćenoj u rastavi pripadnika visokog društva koja je zarobila pozornost nacije. Druga sezona serije Skandal na engleski način, koja ima tri epizode, prati razvod vojvode i vojvotkinje od Argylla 1963. godine. Seriju prikazujemo od ponedjeljka do srijede, 2. siječnja do 4. siječnja u 21:10 na Prvom programu HTV-a. 

U prvoj epizodi u ponedjeljak, 2. siječnja nasljednica Margaret Sweeny, nekoć smatrana najljepšom debitanticom 1930-ih, nalazi se usred rastave kad upozna privlačnog (i oženjenog) Iana Campbella, budućeg vojvodu od Argylla. 

Početna seksualna kemija preraste u nešto ozbiljnije kad se Margaret zaljubi ne samo u Iana, nego i u oronulo sjedište njegovih predaka, dvorac Inveraray. No u njezinu braku nije sve kako se čini i Margaret se nađe na rubu skandala koji neće samo trajno promijeniti njezin život, nego i sliku britanskog establišmenta.

Zanemarujući sumnje o svomu braku koje je sve više muče, Margaret nastavlja provoditi plan kojim bi osigurala pravo na dvorac Inveraray. Ali privatna fotografija mogla bi uništiti sav njezin trud i potaknuti jedan od najskandaloznijih brakorazvodnih procesa u britanskoj povijesti. Sadržaj je to druge epizode koju prikazujemo u utorak 3. siječnja.

U posljednjoj epizodi, koju prikazujemo u srijedu 4. siječnja, vojvoda i vojvotkinja od Argylla zauzimaju borbene linije i kreću u krvavu rastavu, a sve se odvija pred očima nezasitnog tiska. Dok se najskandaloznija brakorazvodna parnica stoljeća nadvija nad Margaretinim životom i ugledom, ona mora odlučiti hoće li tiho otići ili se boriti da se napokon čuje i njezina strana priče. 

Od ponedjeljak do srijede, 2. - 4. siječnja na Prvom

Od ponedjeljak do srijede, 2. - 4. siječnja na Prvom

Foto: Skandal na engleski način / 2. sezona serije

Naslovne uloge tumače Claire Foy, Paul Bettany, Julia Davis, Camilla Rutherford, Sophia Myles i Richard McCabe

Scenarij potpisuje Sarah Phelps, a režiju Anne Sewitsky. 

Seriju VERY BRITISH SCANDAL odabrala Martina Rajšek. 

Prva sezona serije Skandal na engleski način pratila je istinitu priču o prvom britanskom političaru koji je izveden pred sud pod optužbom za pokušaj ubojstva. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!