Skandal na engleski način

11.11.2022.

09:41

Autor: HRT

Od ponedjeljka do srijede na Prvom

Od ponedjeljka do srijede na Prvom

Foto: Skandal na engleski način / serija

Šokantna istinita priča o prvom britanskom političaru koji je izveden pred sud pod optužbom za pokušaj ubojstva! Potkraj 60-ih u Engleskoj je donesen zakon o dekriminalizaciji homoseksualnosti. Jeremy Thorpe, predsjednik Liberalne stranke i općenito najmlađi stranački čelnik u posljednjih sto godina, ima tajnu koju očajnički želi sačuvati. Sve dok je njegov brbljavi bivši ljubavnik Norman Scott u blizini, Thorpeova blistava karijera je ugrožena. Naposljetku Thorpe zaključi da mu preostaje samo jedno: zauvijek ušutkati Scotta. Trodijelnu dramsku seriju Skandal na engleski način prikazujemo od ponedjeljka do srijede, 21. do 23. studenoga, u 21:10 na Prvom programu.

video thumb

Suđenje Jeremyju Thorpeu zauvijek je promijenilo politiku. Britanska javnost tada je otkrila najmračnije tajne ljudi na vlasti i uvjerila se u to koliko daleko su spremni ići da ih sakriju. 

Od ponedjeljka do srijede na Prvom

Od ponedjeljka do srijede na Prvom

Foto: Skandal na engleski način / serija

Scenarist Russel T. Davies adaptirao je knjigu Johna Prestona "A Very English Scandal: Sex, Lies and a Murder Plot at the Heart of the Establishment".

U seriji glume Hugh Grant, Ben Whishaw, Monica Dolan, Alex Jennings, Alice Orr-Ewing.

Prva epizoda, u ponedjeljak 21. studenoga, prati radnju s početkom 60-ih godina u Engleskoj političar Jeremy Thorpe upušta se u ljubavnu avanturu s mladim konjušarom Normanom Scottom. Kad se njihova veza raspadne, Norman postaje tajna koju Jeremy očajnički želi sakriti od očiju javnosti . 

Od ponedjeljka do srijede na Prvom

Od ponedjeljka do srijede na Prvom

Foto: Skandal na engleski način / serija

Dok se Jeremy sve više približava premijerskom položaju, Norman, u drugoj epizodi u utorak 22. studenoga, zahtijeva od njega da ispuni stara obećanja. Sad kad bivši ljubavnik ozbiljno ugrožava Jeremyjevu karijeru, što je on sve spreman učiniti kako bi ga ušutkao?

Norama Scott, u trećoj epizodi u srijedu 23. studenoga, nakon što je preživio nespretno izveden pokušaj ubojstva, javno optužuje Jeremyja Thorpea da stoji iza svega. Nakon mnogo godina ljutnje i gorčine, Norman i Jeremy napokon se sučeljavaju u sudnici, dok cijeli svijet gleda.

Seriju originalnog naslova A Very English Scandal oabrala je Martina Rajšek. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!