U četvrtak, 26. kolovoza na Drugom programu u 17:40 prikazujemo emisiju Slatka kuharica. Ako postoji slastica koja savršeno predstavlja neki kraj, onda je to međimurska gibanica.
24.08.2021.
11:32
Autor: HRT
U četvrtak, 26. kolovoza na Drugom programu u 17:40 prikazujemo emisiju Slatka kuharica. Ako postoji slastica koja savršeno predstavlja neki kraj, onda je to međimurska gibanica.
Što je neki kraj bogatiji poljima, to su i njegova tradicionalna jela bogatija kalorijama, stoga možemo reći da raskošni slojevi i puni okusi koji se savršeno nadopunjuju u ovoj gibanici pričaju svoju, sočnu priču o Međimurju.
Pogledajte kako je ovu tradicionalnu slasticu interpretirala Petra Jelenić.
Petra Jelenić je diplomirana slastičarka s iskustvom rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođena je u Zagrebu 1976., nakon završene srednje škole radi u nekoliko restorana i slastičarnica diljem Hrvatske. Željna novih iskustava i inspiracija, 1999. odlazi u Dubai kao executive pastry chef.
Nakon nekoliko godina vraća se u Zagreb gdje vodi slastičarnicu Mak na konac. Petra je do sada sudjelovala u nekoliko kulinarskih TV formata.
Gastroputopis Slatka kuharica možete pronaći i na multimedijskoj platformi HRTi.
Scenaristice su Nikolina Bogdanović, autorica Maja Pek i voditeljica Petra Jelenić. Redatelji su Filip Peruzović i Maja Pek.
Produkcija: Antitalent
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora