12:56 / 25.08.2020.

Autor: HRT

Slavni holivudski parovi: Judy Garland & Vincente Minelli

-

-

Foto: - / -

Redatelj Bertrand Tessier kroz niz pomnjivo odabranih video isječaka prikazuje najznačajnije trenutke u njihovim životima te kako su nadahnjivali jedno drugo.
29. kolovoza na HRT – HTV 3 u 16:10

Druga sezona dokumentarne serije o najprivlačnijim slavnim holivudskim parovima donosi nove četiri priče o četiri para. Vidjet ćemo dosad neviđene snimke i isječke iz filmova, koji će privući svakog pravog poklonika filma.

JUDY GARLAND I VINCENTE MINNELLI


Judy Garland potječe iz glumačke obitelji, a debitirala je na sceni kada je imala tri godine, nastupajući sa svojim starijim sestrama okupljenim u sastavu naziva "Gumm Sisters". Louis B. Mayer iz studija MGM uzeo ju je pod svoje, zajedno s još dvije dječje zvijezde, Elizabeth Taylor i Mickeyjem Rooneyjem.

Proslavila se ulogom u filmu "Čarobnjak iz Oza". Vincenta Minnellija, koji također potječe iz glumačke obitelji, susrela je na snimanju filma "Srest ćemo se u St. Louisu". Judy je htjela pobjeći od pritiska filmskih studija i tražila je nekoga tko će je štititi, dok je Vincente trebao muzu. Ova, gotovo očinska veza, završila je brakom 1945. godine.

Godine 1946. rodila se Liza Minnelli. Nakon što su zajedno snimili veći dio filma "Priče s Broadwaya", prozvali su ih "aristokracijom holivudske glazbene komedije". No, kad je Judy zatekla Vincenta u krevetu s njihovim vozačem, braku je došao kraj. Unatoč tome, ostali su prijatelji do smrti.

Redatelj Bertrand Tessier kroz niz pomnjivo odabranih video isječaka prikazuje najznačajnije trenutke u njihovim životima te kako su nadahnjivali jedno drugo.

U njima se pojavljuju Liza Minnelli, Lorna i Joey Luft, oboje djece iz trećeg braka Judy Garland, Gerald Clarke, autor knjige "Get Happy: The Life of Judy Garland", Randey Schmidt, urednik knjige "Judy Garland on Judy Garland: Interviews and Encounters", Mark Griffin, autor knjige "A Hundred Or More Hidden Things", biografije Vincenta Minnellija, Joe McElhany, urednik knjige "Vincente Minnelli: The Art of Entertainment" i Emanuel Levy, autor knjige "Vincente Minnelli: Hollywood´s Dark Dreamer".

Dokumentarnu seriju originalnog naziva ICONIC COUPLES 2 odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!