Snježne mačke i ja

03.02.2021.

12:16

Autor: HRT

Petak, 12. veljače na Drugom

Petak, 12. veljače na Drugom

Foto: Snježne mačke i ja / dokumentarni film

Pogledajte na Drugom programu, u petak 12. veljače u 20:05 dokumentarni film Snježne mačke i ja. Snimatelj divljih životinja Gordon Buchanan pridružit će se ruskim stručnjacima za velike mačke koji spašavaju risove iz zatočeništva i vraćaju ih u divljinu.


video thumb

U ovoj snježnoj pustolovini koja slavi čudesnu snagu prirode upoznat ćemo ruske znanstvenike koji spašavaju risove od trgovaca krznom i ljudi koji ih drže kao kućne ljubimce. Gordon će im pomoći da ih rehabilitiraju i vrate u divljinu.

Na tom putovanju punom emocija naučit će ih kako opstati u šumi, kako izbjeći ljude i loviti plijen. Vidjet ćemo kako će se Gordon približiti ovim karizmatičnim velikim mačkama, proživjeti s njima svaki napet i dirljiv trenutak - sve do trijumfalnog povratka u prirodu.

Petak, 12. veljače na Drugom

Petak, 12. veljače na Drugom

Foto: Snježne mačke i ja / dokumentarni film

1. epizoda: Gordon Buchanan i biolog Viktor Lukarevski u snježnoj Rusiji rehabilitiraju dva para risova koji su godinama živjeli u zatočeništvu.

U divljini su risovi snažni i okretni grabežljivci, no plahi su i rijetko se mogu vidjeti. Koška i Mijas došli su na svijet u divljini, ali trgovac krznom zatvorio ih je u mali kavez, uzimao im mačiće i prodavao ih.Na slobodi su dobili još dva prelijepa mačića.Brijansk i Daša žrtve su trgovaca kućnim ljubimcima i nikad nisu vidjeli divljinu.

Doktor Lukarevski želi tim risovima omogućiti novi život u prirodnom staništu. Hoće li im nakon godina provedenih u zatočeništvu proraditi nagon za opstanak?

Produkcija: Hello Halo TV i Oak Island za BBC

Dokumentarni film Snow Cats and me odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!