Sonja i bik

30.01.2023.

08:40

Autor: HRT

Romantičnu komediju Sonja i bik, scenaristice i redateljice Vlatke Vorkapić, ne propustite u četvrtak, 9. veljače u 21:10 na Drugom programu.  

video thumb

Na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaustavlja se kamion: četvorica muškaraca prevoze bika Garonju na dogovorenu borbu u Hrvatsku. Nemaju sve potrebne papire ali se Stipe dosjeti rješenju: pustit će Garonju da sam prijeđe granicu pasući travu. Pa tko će legitimirati životinju?!

Galerija
Četvrtak, 9. veljače na Drugom , Foto: Sonja i bik/film
Četvrtak, 9. veljače na Drugom , Foto: Sonja i bik/film Četvrtak, 9. veljače na Drugom , Foto: Sonja i bik/film Četvrtak, 9. veljače na Drugom , Foto: Sonja i bik/film Četvrtak, 9. veljače na Drugom , Foto: Sonja i bik/film

Sonja, vegetarijanka i aktivistica za zaštitu životinja iz Zagreba, velika je protivnica borbi bikova. U Zagori s negodovanjem gledaju televizijsku emisiju u kojoj ih ona optužuje za okrutan odnos prema bikovima. Pada i oklada da Sonja neće imati hrabrosti približiti se biku Garonji na bliže od tri metra. Stipe, vlasnik bika Garonje, toliko je siguran u to da daje bizaran ulog - svoja muda. Izazov Sonji nosi Ante, sin glavnog organizatora, agent osiguranja poznat po svojoj moći uvjeravanja.

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Foto: Sonja i bik / film

U komediji glume Judita Franković, Goran Bogdan, Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, Barbara Prpić, Csilla Barath Bastaić, Vladimir Tintor, Vlasta Ramljak, Željko Mavrović, Ante Šućur, Marko Petrić, Franko Jakovčević, Nikša Eldan, Filip Eldan i drugi. 

Koscenarist je Elvis Bošnjak,scenografija Tanja Lacko, montaža Marin Juranić,  kostimografkinja i majstorica maske Slavica Šnur, direktor fotografije Dragan Marković. Glazbu potpisuju Stanislav Kovačić, Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović. Producent Ivan Maloča, a uredinca Lada Džidić. 

Produkcija: Interfilm i HRT

Film je dostupan i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Foto: Sonja i bik / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!