14:07 / 24.02.2022.

Autor: HRT

Specijalna emisija - Napad na Ukrajinu

Svijet je ujedinjen u osudi ruske invazije

Svijet je ujedinjen u osudi ruske invazije

Foto: Michele Tantussi / REUTERS

U 21 sat na Prvom i Četvrtom programu HTV-a te multimedijskoj usluzi HRTi emitiramo specijalnu emisiju Napad na Ukrajinu. 

Hoće li Rusija okupirati Ukrajinu? Uvlači li ruski predsjednik Vladimir Putin svijet u treći svjetski rat? Što će poduzeti zapadne sile? Jesu li ekonomske sankcije dovoljne da zaustave napad? Je li Europa spremna za humanitarnu krizu? Kako pomoći Ukrajincima? Hoće li Hrvatska primiti izbjeglice? O ratu u Ukrajini večeras od 21 sat u posebnoj emisiji!

Urednice su voditeljica Zrinka Grancarić i Ana Jelinić.

video thumb

Invaziju na Ukrajinu širokih razmjera ruski je predsjednik Vladimir Putin pokrenuo u zoru, u 5 sati prema lokalnom ukrajinskom vremenu, nakon što je ovlastio vojsku za specijalnu vojnu operaciju u Donbasu u Ukrajini.

Ruske snage ispalile su projektile na nekoliko gradova u Ukrajini i iskrcale svoje snage na njezin teritorij. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je da su prekinuli diplomatske odnose s Rusijom.

Razvoj događaja pratite na našem portalu - hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!