Spektakularna Zemlja: Munje

01.01.2023.

12:01

Autor: HRT

Naš planet pruža najneobičnije prizore. Od ljeskave polarne svjetlosti i živih vulkana do zasljepljujućih grmljavinskih oluja i blistavih kružnih duga. No, da biste svjedočili tim neuhvatljivim trenucima, morate biti na pravom mjestu u pravo vrijeme - i snaći se u nekim od najopasnijih okruženja na svijetu. 

Srijeda, 11. siječnja na Prvom

Srijeda, 11. siječnja na Prvom

Foto: Spektakularna Zemlja / dokumentarna serija

BBC-jeva dokumentarna serija Spektakularna Zemlja okupila je ekipe vrhunskih znanstvenika, neustrašivih pustolova i specijaliziranih filmskih redatelja kako bi nam omogućila da vidimo najspektakularnije prirodne pojave i uhvatimo njihovu ljepotu na dosad neviđen način. Prvi nastavak emitiramo u srijedu, 11. siječnja, u 21:10 na Prvom

video thumb

Sijevanje je jedna od najstrašnijih i najljepših pojava. Temperatura munje veća je nego na površini Sunca. Neustrašiva ekipa kreće u gotovo pogibeljnu misiju kako bi se što više približila grmljavinskoj oluji. Pokušat će krajnje usporenom snimkom uhvatiti sijevanje i otkriti skrovite tajne udara munje s više nevjerojatnih detalja nego što smo ikada prije mogli vidjeti.

Svjedoci smo i spektakularne rijeke oblaka na Stolnoj planini, zaleđenih vodopada u Alpama te cvata divljeg cvijeća u Južnoj Africi.

Dokumentarnu seriju Spectacular Earth odabrala je Mira Vočinkić.  

Srijeda, 11. siječnja na Prvom

Srijeda, 11. siječnja na Prvom

Foto: Spektakularna Zemlja / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!