Spider-Man 2

25.12.2020.

14:08

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Znanstvenofantastični/akcijski film dobio je Oscara za najbolje vizualne efekte i nominiran je za najbolje miksanje zvuka i najbolju montažu zvuka.
30. prosinca na HRT – HTV 2 u 21 sat (12)

Drugi film Raimijeve trilogije o Spider-Manu na temelju serije stripova Marvel Comicsa The Amazing Spider-Man, autora Stana Leeja i Stevea Ditka. Radnja filma događa se dvije godine poslije radnje Spider-Mana.

Peter Parker muči se s usklađivanjem privatnog života i dužnosti Spider-Mana, a dr. Otto Octavius postaje dijabolični zlikovac nakon što neuspješnim pokusom ubije svoju ženu, a on se neurološki spoji s mehaničkim krakovima. Spider-Man ga mora spriječiti da uspješno ponovi svoj pokus kojim bi uništio grad.

Znanstvenofantastični/akcijski film dobio je Oscara za najbolje vizualne efekte i nominiran je za najbolje miksanje zvuka i najbolju montažu zvuka. Dobio je i pet nagrada Saturn Awards uključujući nagradu za najbolji film fantastike i najboljeg redatelja.

U američkom ZF filmu (SPIDER-MAN 2, 2004.) glume Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris i drugi. Scenarist je Alvin Sargent, a redatelj Sam Raimi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!