Špijun u divljini

30.09.2021.

08:39

Autor: HRT

Petak, 15. listopada na Drugom

Petak, 15. listopada na Drugom

Foto: Špijun u divljini / 2. sezona dokumentarne serije

Špijunska stvorenja putuju u krajeve leda i snijega, još dalje od arktičkog i antarktičkog kruga. Od pingvinskih ptića do morskih slonova, od vučjih mladunaca do polarnih medvjeda, četvrti nastavak dokumentarne serije, koji slijedi u petak 15. listopada u 21:50 na HTV2, predstavlja najžilavije i najkarizmatičnije životinje polarnoga svijeta.

U Južnom oceanu na otoku Južna Georgia živi 200.000 kraljevskih pingvina. Špijunski ptić stekne prijatelje u koloniji i dobiva intiman pogled na život unutar nje. Kako zima steže, ponestaje zaliha hrane pa su roditelji prisiljeni poći na epsko ribolovno putovanje od 1600 kilometara, ostavljajući ptiće da se sami snalaze.  

Petak, 15. listopada na Drugom

Petak, 15. listopada na Drugom

Foto: Špijun u divljini / 2. sezona dokumentarne serije

Na drugom kraju svijeta, špijunski morž, špijunski sjeverni sokol i špijunski bijeli medvjed prate povlačenje polarnog leda dok se malo južnije, na norveškom otoku Hornøya, tisuće mužjaka tupika okupljaju na snijegu i traže svoje životne partnere.

Dokumentarnu serijuu SPY IN THE WILD 2 odabrala je Mira Vočinkić.

Produkcija: John Downer Productions za BBC, PBS i THIRTEEN Productions LLC

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!