15:02 / 27.09.2021.

Autor: HRT

Špijun u divljini

Petak, 8. listopada na Drugom

Petak, 8. listopada na Drugom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

U petak, 8. listopada u 20:05 na Drugom programu emitiramo 3. epizodu dokumentarne serije Špijun u divljini. Špijunska stvorenja istražuju otoke južnih mora. Neke od najposebnijih životinja na Zemlji evoluirale su na tim izoliranim mjestima, daleko od bilo kojeg kopna. Na otočju Galápagos špijunska Iguana pridružuje se morskim iguanama dok se sunčaju na drevnoj lavi, prije no što se s litice obruše u more. "Lavacam" snima ženke koje se bore za najbolja mjesta za gniježđenje, a špijunska iguana pridružuje im se u komičnom prskanju šmrklji, tehnici kojom s tijela uklanjaju morsku sol.

Petak, 8. listopada na Drugom

Petak, 8. listopada na Drugom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

Na Božićnom otoku crveni rakovi nakon monsunskih kiša izlaze iz svojih brloga. Špijunski rak hoda s njima dok se ujedinjuju kao vojska i marširaju prema moru. Putem se bore s preprekama koje u prošlosti nikada ne bi susreli: s visokim metalnim ogradama i prometnim cestama. Kad napokon stignu na odredište, izvode pobjednički ples kojim tisuće jaja istresaju u ocean.

Produkcija: John Downer Productions za BBC, PBS i THIRTEEN Productions LLC

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!