Split pjeva Terezu - Festival zabavne glazbe Split, 2022., snimka koncerta

06.09.2023.

08:27

Autor: HRT

Tereza Kesovija

Tereza Kesovija

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Koncert pred nama je jedino veliko hvala dami koja je, bez imalo sumnje, najveće ime zabavne i festivalske glazbe u Hrvatskoj. Prisjetit ćemo se nekih od pjesama koje su obilježile karijeru dugu šest desetljeća. Neki s nostalgijom, jer uz tu su glazbu proveli život, a oni mlađi sa zanimanjem, jer ćemo ih poučiti što znači kad kažete Tereza Kesovija. Snimku koncerta Split pjeva Terezu s prošlogodišnjeg Festivala zabavne glazbe Split emitiramo u subotu, 16. rujna, u 18:40 na Drugom.

Mladosti, moja lijepa radosti, otpjevala je Ana Opačak, pjesmu Dalmatinko izvodi Lidija Bačić, a I ni me stra' otpjevala je Lorena. Marko Kutlić predstavio se pjesmom Zaboravi ako možeš. Što je ostalo od ljubavi poslušajte u izvedbi Zorice Kondže, a Sunčane fontane u izvedbi Jacquesa Houdeka.

Nakon njih na pozornicu je došla Tereza i nastavila nizati hitove: Nono, moj dobri nono, Rusticana, Zapjevajmo, prijatelji, Pred tvojim vratima, Tvoje lice, Larina pjesma, Moja posljednja i prva ljubavi...

S Terezom, našom glazbenom legendom i zvijezdom večeri, tijekom cijeloga koncerta pjevala je i publika na Prokurativama, a sve ih je pratio festivalski orkestar pod ravnanjem šef-dirigenta Joška Banova i Tonćija Ćićerića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!