Sredozemno more - More za sve nas

17.05.2022.

08:52

Autor: HRT

Srijeda, 1. lipnja na Trećem

Srijeda, 1. lipnja na Trećem

Foto: Sredozemno more - More za sve nas / dokumentarni film

Sredozemlje nije more. To je svijet okružen pustinjama, sačinjen od visokih planina na čijim su rubovima uske ravnice i estuariji. Taj dio svijeta bio je kolijevka ljudske civilizacije koja danas ima utjecaj na cijeli svijet. Također je i mjesto nastanka triju velikih religija. Prvi dio dokumentarnog filma Sredozemno more - More za sve nas ne propustite u srijedu, 1. lipnja, na Trećem programu HTV-a u 17:45.

Srijeda, 1. lipnja na Trećem

Srijeda, 1. lipnja na Trećem

Foto: Sredozemno more - More za sve nas / dokumentarni film

Sredozemlje je poprište najvećeg društvenog, kulturnog i ljudskog raskola, a ujedno je i najnapučenija regija na svijetu. Ovaj dvodijelni dokumentarni film vodi nas i na zračno putovanje kako bismo razumjeli ulogu svijeta prirode.

Ovo je geografski, prirodni i ljudski prikaz Sredozemlja: da bismo bolje razumjeli kako je prirodni okoliš formirao civilizacije i kako isti taj okoliš nastavlja krojiti sudbinu Sredozemlja.

Yann Arthus-Bertrand i Michael Pitiot redatelji su dokumentarca iz 2014. godine. Film Mediterranean - A Sea to Us All odabrala je Mira Vočinkić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!