13:15 / 03.03.2021.

Autor: HRT

Sretnik

Četvrtak, 11. ožujka na Drugom

Četvrtak, 11. ožujka na Drugom

Foto: Sretnik / 2. sezona serije

Od četvrtka 11. ožujka na Drugom u 23:25 prikazujemo drugu sezonu serije Sretnik autora Stana Leeja.

U prvoj sezoni upoznali smo Harryja Claytona (James Nesbitt), londonskog inspektora iz Odjela za ubojstva. Poslije slučajnog susreta s tajanstvenom Eve Harry dobije antiknu narukvicu koja po svemu sudeći onom tko je nosi daje moć da upravlja srećom. Ali nedugo potom stiže mu upozorenje: svaku sreću u stopu prati peh.

Drugu sezonu otvara vratolomna automobilska potjera londonskim ulicama kojoj kumuje inspektor Clayton. Iako i dalje nosi narukvicu, svojom novootkrivenom moći odbija se koristiti u bilo kakve svrhe, svjestan okrutnosti posljedica koje takav čin podrazumijeva. S blještavom i odvažnom vizurom Londona u pozadini, Harry i Odjel za ubojstva svaki tjedan rješavaju najzamršenije slučajeve ubojstava diljem glavnoga grada.

Harry dobro surađuje s partnericom, narednicom Suri Chohan, a ponovno je i u milosti šefa Wintera, no njegova borba da se othrva kocki se nastavlja. U isti mah svojoj ženi Anni i kćeri Daisy želi dokazati da se može oduprijeti toj ovisnosti i ponovno steći njihovo povjerenje. No nakon što slučajno naiđe na zagonetnu i zavodljivu Isabellu Augustin, sve što je Harry mislio da zna o narukvici padne u vodu. Prilikom njihovog prvog susreta Isabella na zapešću nosi narukvicu naoko identičnu njegovoj. To je tek početak zapleta koji na kušnju stavlja snagu Harryjeve volje i njegove sve tanje živce, dok je opasnost sve veća, a obračun sa zlom sve bliži.

U prvoj epizodi Harry se prisiljen osloniti na sreću nakon što osvetoljubivac bijes počne iskaljivati diljem Londona. Jedan za drugim građani se ruše od tajanstvenog otrova, a Harry krivca mora uhvatiti prije nego što katastrofa odnese stotine života.

U seriji uz Jamesa Nesbitta glume Mara Karan (narednica Suri Chohan), Thekla Reuten (Isabella Augustin), Steven Mackintosh (glavni inspektor Alistair Winter), Darren Boyd (detektiv Steve Orwell), Eve Best (Anna Clayton), Sienna Guillory (Eve), Jonathan Aris (Ralph Dickenson), Leilah De Meza (Daisy Clayton), Jonathan Kerrigan (Jonny), Charles Babalola (Ade Okeyale), Stephen Hagan (Rich Clayton), Stan Lee (Stan Lee), Tom Reed (Ajit Malhotra).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!