15:39 / 01.08.2021.

Autor: Stambeno pitanje

Stambeno pitanje: Zadarsko nebo, Žuveline kuće

Ponedjeljak, 9. kolovoza na Četvrtom

Ponedjeljak, 9. kolovoza na Četvrtom

Foto: Stambeno pitanje / dokumentarna serija

U ponedjeljak 9. kolovoza na Četvrtom programu u 22:10 na rasporedu je 4. epizoda dokumentarne serije Stambeno pitanje. Serija nas kroz osam epizoda prati kako su se politika i ratovi, dekreti i zakoni, revolucije i tranzicije, birokracija i administracija prelamali preko sudbina starih i novih vlasnika stanova i kuća - ukratko naših domova. 

4. epizoda: Zadarsko nebo, Žuveline kuće

Spor za zemljište na kojem su nekada bile nekretnine obitelji Žuvela traje već šest desetljeća i vjerojatno je jedan od neslavnih pravosudnih rekordera po trajanju: u poratnom razdoblju zemljište nikada nije bilo nacionalizirano niti konfiscirano, pa već desetljećima obitelj pokušava dokazati da je njihovo. No ovo je priča i o jednom vakuumu u povijesti Zadra kada je došlo do nevjerojatne devastacije stare gradske jezgre. Kako se rušio, što se pokušalo sačuvati, tko je skrivao blago, i tko je na kraju spasio Zadar? 

Sudjelovali su Maja Žuvela, Damir Žuvela, Antonija Mlikota, Tvrtko Jakovina, Marko Marinović, Abdulah Seferović i Joško Gatara.

Ponedjeljak, 9. kolovoza na Četvrtom

Ponedjeljak, 9. kolovoza na Četvrtom

Foto: Stambeno pitanje / dokumentarna serija

Montaža Monika Drahotuski, produkcija Studio dim za HRT, direktor fotografije Ivan Karabelj, autorica i redateljica Silvana Menđušić, producenti  Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop.

Emisiju pratite i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!