Što je muškarac bez brkova

09.01.2023.

12:50

Autor: HRT

Četvrtak, 19. siječnja na Drugom

Četvrtak, 19. siječnja na Drugom

Foto: Što je muškarac bez brkova / film

Romantična komedija koja oslikava ozračje u tipičnom selu dalmatinskoga zaleđa priča je o mladoj udovici Tatjani, koja se zaljubi u župnika netom izliječenog od alkoholizma. 

Svećeniku pokuša "pomoći" njegov brat blizanac, general Hrvatske vojske. S druge strane, gastarbajter Marinko koji se vratio u selo, bivši vlasnik autopraonice Kroatien u Berlinu, uzaludno se pokušava oženiti Tatjanom, a veza njegove kćeri s lokalnom protuhom i haiku pjesnikom drugi je veliki udarac njegovom ugledu.

Priča o muškarcu bez brkova domovinska je pastorala scenarista i redatelja Hrvoja Hribara u kojoj se likovi do iznemoglosti hrvaju s vlastitim nacionalnim, spolnim i vjerskim predrasudama ne znajući dohvatiti sreću koja je pred njima.  

video thumb

Film iz 2005. godine bio je velik hit u hrvatskim kinima, a po popularnosti se može mjeriti s istoimenom knjigom Ante Tomića po kojoj je i snimljen u produkciji FIZ, HFS Vizija i HRT-a.

U filmu glume Leon Lučev, Zrinka Cvitešić, Ivo Gregurević, Bojan Navojec, Jelena Lopatić, Marija Škaričić, Ivica Vidović, Jelena Miholjević.

Na 11. Sarajevo film festivalu 2006. godine Zrinka Cvitešić je dobila nagradu "Srce Sarajeva" za najbolju žensku ulogu. 

Romantična komedija Što je muškarac bez brkova na rasporedu je u četvrtak, 19. siječnja, u 21:10 na Drugom.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!