Storije o neponovljivima: Vrijeme pokretnih slika

26.04.2022.

15:55

Autor: HRT

Četvrtak, 5. svibnja na Trećem

Četvrtak, 5. svibnja na Trećem

Foto: Storije o neponovljivima / dokumentarna serija

Ne propustite u četvrtk, 5. svibnja na Trećem programu u 22 sata sedmu epizodu dokumentarne serije Storije o neponovljivima.

U zaključnoj epizodi serije središnji je lik Ivo Labaš, možda posljednji veliki dubrovački oriđino. Zabilježen je u mnogim filmskim zapisima prvenstveno zahvaljujući tome što je bio svojevrsna maskota popularnih Dubrovačkih trubadura.

S Trubadurima se Ivo družio od njihovih početaka, dok su još bili nepoznati široj javnosti, što mu je priskrbilo laskavu titulu njihovog "export-import managera". Na tradicionalnim ponoćnim koncertima Dubrovačkih trubadura nakon otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara Ivo bi redovito imao svoj nastup na Orlandovom stupu.

Posljednja epizoda serije Storije o neponovljivima pokušava odgovoriti i na pitanje ima li u današnjim vremenima još uvijek mjesta za oriđinale...

Četvrtak, 5. svibnja na Trećem

Četvrtak, 5. svibnja na Trećem

Foto: Storije o neponovljivima / dokumentarna serija

Autor špice i kolorist je Denis Golenja, dizajneri zvuka Iva Ivan i Srđan Popović, a glazbu potpisuje Vicko Dragojević

Scenarist, narator i urednik Vedran Benić, režija Lukša Benić, montaža Dominik Miljak, snimatelj Željko Galov, a izvršna producentica Marija Kosor.

Dokumentarnu seriju Storije o neponovljivima možete pronaći i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!