Stranputica

29.01.2022.

17:48

Autor: HRT

Nedjelja, 13. veljače na Drugom

Nedjelja, 13. veljače na Drugom

Foto: Stranputica / film

U ciklusu Filmovi s 5 zvjezdica, u nedjelju 13. veljače na Drugom u 20:05, prikazujemo američku komediju Stranputica. Film je bio nominiran za pet Oscara - za najbolji film, režiju, scenarističku adaptaciju, sporednu mušku (Thomas Haden Church) i žensku (Virginia Madsen) ulogu, a osvojio je onaj scenaristički. 

Također, bio je nominiran za sedam Zlatnih globusa, od kojih je osvojio one za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, te za najbolji scenarij.

video thumb

Uz to je osvojio i čak šest Nezavisnih duhova, najuglednije nezavisne nagrade, i to u kategorijama najboljeg filma, redatelja, scenarija, glavne muške, te sporedne muške i ženske uloge.

Glavni su mu aduti skladan spoj suptilne komedije s dramskim tonovima te sjajni glumci predvođeni Paulom Giamattijem (Cinderella Man) i Virginijom Madsen (Hot Spot).

Nedjelja, 13. veljače na Prvom

Nedjelja, 13. veljače na Prvom

Foto: Stranputica / film

Neuspješni i razvedeni sredovječni pisac Miles, inače veliki ljubitelj i poznavatelj vina, i njegov najbolji prijatelj Jack, nekad popularni glumac u televizijskim serijama, kreću na put kalifornijskim vinskim cestama tjedan uoči Jackova vjenčanja.

Dok Miles želi uživati u čarima vina, Jacka više zanimaju čari žena. Dvojica prijatelja zbliže se s dvije privlačne pripadnice suprotnog spola, obje vrsne poznavateljice vina - konobaricom Mayom i poslužiteljicom Stephanie...

Nedjelja, 13. veljače na Drugom

Nedjelja, 13. veljače na Drugom

Foto: Stranputica / film

Uz Paula Giamattija i  Virginiju Madsen u filmu glume Thomas Haden Church, Sandra Oh, Marylouise Burke, Jessica Hecht te Missy Doty. 

Scenarij potpisuju redatelj Alexander Payne i Jim Taylor.

Film originalnog naslova  SIDEWAYS snimljen je 2004. godine prema romanu Rexa Picketta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!