Sudar tradicija - Jazz orkestar HRT-a, Sudar Percussion i ansambl Lado

02.02.2023.

14:39

Autor: HRT

Ponedjeljak, 6. veljače na Trećem

Ponedjeljak, 6. veljače na Trećem

Foto: Sudar tradicija - Jazz orkestar HRT-a, Sudar Percussion i ansambl Lado / HRT

U organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, HRT-a i Sudar Percussion ansambla 1. listopada 2022. godine održan je izniman koncert koji nam je otkrio novo i inovativno ruho predstavljanja raznolikosti i ljepote tradicijske glazbe s područja cijele Hrvatske, na dosad neviđen način.  

Snimku koncerta Sudar tradicija - Jazz orkestar HRT-a, Sudar Percussion i ansambl Lado prikazujemo u ponedjeljak, 6. veljače na Trećem u 18:45. 

Kroz više od deset skladbi čula se karakteristična vrsta pjevanja pojedinih hrvatskih regija poput istarskog tarankanja, ojkanja, klapskoga pjevanja i drugih. Ideja projekta je bila približiti tradicijsku glazbu svim naraštajima na jedinstven način i osebujnim zvukom povezati 40 glazbenika triju različitih ansambala. 

U središtu projekta su, uz hrvatska tradicijska glazbala i vokale umjetnika Ansambla LADO, različite vrste udaraljki na kojima sviraju članovi Sudar Percussion ansambla, kao i specifična glazbala izvrsnog Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije. 

Urednik je Željen Klašterka. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!