Sunčana strana Prisavlja: Čarobni Broadway

24.08.2021.

17:04

Autor: HRT

Čarobni Broadway

Čarobni Broadway

Foto: Ines Novković / Kazalište Komedija

U nedjelju, 5. rujna, u 21 sat na Trećem, u sklopu uspješnog HRT-ova projekta Sunčana strana Prisavlja, slijedi prijenos koncertnog nastupa zagrebačkog kazališta Komedija, naziva Čarobni Broadway.

Broadway, najpoznatija ulica u New Yorku, pun je šarenih reklama, vreve, mnoštva ljudi, Njujorčana, ali i turista sa svih strana svijeta koji dolaze privučeni magijom kazališta u potrazi za najboljim teatarskim užicima.

Zgrada do zgrade nižu se ulazi u velike kazališne dvorane u kojima, po tradiciji, stanuju najbolji svjetski mjuzikli. Kad bi prolaznik, u svojoj šetnji ovom najčudesnijom ulicom na svijetu, mogao zaviriti u svaku od njih, dočekalo bi ga fantastično kazališno blago. U jednoj bi se dvorani otvorio čarobni Getsemanski vrt i odjekivale bi uznosite himne poznatog mjuzikla Jesus Christ Superstar.

Đani Stipaničev i Renata Sabljak (Čarobni Broadway)

Đani Stipaničev i Renata Sabljak (Čarobni Broadway)

Foto: Ines Novković / Kazalište Komedija

Iza ugla, u nekom drugom kazalištu, Ljepotica i zvijer razbijala bi začaranost snagom svoje ljubavi. Iza teških vrata kazališta Plymouth skrivao bi se neobični Dr. Jeckyll i Mr. Hyde u zanimljivoj i strašnoj priči o dvostrukom identitetu, o nemogućnosti da se odvoji dobro od zla.

Uz prekrasnu pjesmu Uspomene, u bajkovitoj noćnoj inscenaciji velegradskih krovova, sanjarile bi Mačke, a na nekoj drugoj pozornici ljeskale bi se plave vode Nila i pjevala bi neponovljiva i hrabra princeza Aida.

Takva šetnja Broadwayem bila bi veliko emotivno putovanje, prepuno uzbuđenja.

No danas, kad zbog pandemijskih mjera čak i broadwayska kazališta ostaju zatvorena i tiha, mi vas pozivamo upravo na jednu takvu šetnju.

Orkestar gradskog kazališta Komedija pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića povest će vas na razgled najpoznatijih svjetskih mjuzikala kroz arije i duete koji su ih proslavili.

Mila Elegović (Čarobni Broadway)

Mila Elegović (Čarobni Broadway)

Foto: Ines Novković / Kazalište Komedija

Sjajne glumice i pjevačice Renata Sabljak, Vanda Winter, Mila Elegović i Vlatka Burić Dujmović glazbeno će nas provesti kroz mnoge likove i priče, uz izvrsne partnere koji su, za ovu priliku, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Dražen Bratulić i Filip Hozjak.

Redatelj je Tihomir Žarn, a urednica Snježana Nožinić.

Koncertu prethodi prijenos emisije Sunčana strana Prisavlja: Festival svjetske književnosti - svečano otvorenje, koja je na rasporedu u 20 sati na Trećem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!