Sunčana strana Prisavlja: Gdje se kupuju nježnosti, snimka emisije

09.07.2021.

20:35

Autor: HRT

Četvrtak 15. srpnja na Trećem

Četvrtak 15. srpnja na Trećem

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

U četvrtak 15. srpnja na Trećem programu u 20:05 prikazujemo snimku emisije Sunčana strana Prisavlja: Gdje se kupuju nježnosti. Na prisavskoj livadi pogledajte posljednji čin drame nagrađivane pjesnikinje Monike Herceg "Gdje se kupuju nježnosti" koja je oduševila publiku HNK u Zagrebu. Glavnu junakinju i ovom će prilikom utjeloviti tri glumice, Darija Lorenci Flatz, Lana Barić i Jadranka Đokić, u pratnji naših vrhunskih glazbenika-improvizatora Zorana Šćekića, Pavla Jovanovića i Nenada Sinkauza, ujedno i autora glazbe.

Prenose li se traume s generacije na generaciju, polako i nesvjesno? Monika Herceg u svom se dramskom prvijencu uhvatila u koštac s vlastitim traumama, a mi postavljamo pitanje: Prenosi li se, s generacije na generaciju, i glazbena kultura?

U goste nam, uz Moniku Herceg i ravnatelja drame HNK Ivicu Buljana, dolaze Šimun i Mate Matišić, koji će govoriti o svojim obiteljskim glazbenim suradnjama ali i novim projektima.

Sve će biti u redu, moto je koncerta Psihomodo popa i Jazz orkestra HRT-a koji slijedi nakon emisije, a hoće li zaista biti tako i u glazbenom kurikulumu, reći će nam stručnjak za školstvo Boris Jokić i Davor Gobac, frontmen Psihomodo popa.

Režija Danko Volarić, urednica Melanija Pović Jagarinec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!