Sunčana strana Prisavlja - Hladno pivo, snimka koncerta

17.10.2022.

11:15

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja

Foto: HTV / HRT

Hladno pivo tijekom 2022. velikim best of koncertima proslavlja impresivnih 35 godina od osnutka. Kad su u svibnju 1988. odsvirali svoj prvi koncert u Kumrovcu, malo tko je mogao pretpostaviti da će Hladno pivo postati jedan od najvećih i najvažnijih hrvatskih bendova. Pogledajte snimku koncerta sa Sunčane strane Prisavlja, u petak, 21. listopada na Trećem programu u 22 sata.

video thumb

Kroz sve ovo vrijeme band iz Gajnica uspio je progurati punk rock na vrhove top-ljestvica, iskrojiti glazbenu povijest kompletne regije i jedan underground zvuk izvući iz klubova u dvorane i na stadione.

Objavili su osam studijskih albuma, dobili nagrade kao što su Porin, Zlatna Koogla, Crni mačak. Ovogodišnjom turnejom "35 za 35", kojom obilježavaju 35 godina rada, grupa Hladno pivo najavila je dužu koncertnu pauzu.

Za mnoge grupe nedostižnu obljetnicu obilježavaju serijom koncerata na kojima se okupljaju fanovi s početka priče, ali i jednako jaki fanovi koji su rođeni mnogo poslije.

Na koncertu na Prisavlju, uz pomoć vjerne i raspjevane publike, izveli su među mnogim svojim hitovima i pjesme "Šamar"," "Politika", "Zimmer frei", "Ezoterija", "Superman", "Nije sve tako sivo", "Konobar", "Samo za taj osjećaj", "Mojoj majici", "Fotoaparat", "Ne volim te", "Vjeruj u mene", "Carstvo pasea", "Na ovim prostorima", "Kišna nedjelja"...

Urednica je Snježana Nožinić, redatelj Ivan Miladinov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!